2015. szeptember 13., vasárnap

Az internetet használhatjuk rosszul, túl sokat vagy aljas célra, csak egyet nem tehetünk: hogy egyáltalán ne használjuk!




A fiatalok problémáinak okozója a környezet maga, amelyben ma élünk. Ahol az internet adta lehetőségek kinyitják előttünk a világot! Ez egyrészt fantasztikus, hogy olyan dolgok kapcsán válhatunk szakértővé, amiről internet nélkül még csak nem is hallhattunk volna. 



Bármi megtörténik a világ másik táján, és mi azonnal tudunk róla, látjuk, halljuk, szinte átéljük, az eseményeket.  Hogy olyan városok utcákon sétálgathatunk ahol még sosem jártunk. És ez valóban jó nekünk? Szükséges tudnunk mindenről? Felmérések azt bizonyították, hogy az internet által kinyitott tudásanyag ellenére egyre elbutulnak az internethasználó emberek. 
Micsoda ellentmondás…  
Az internet veszélyeiről nem is beszélve. Míg a mi fiatalkorunkban, ha valaki szex-újságot, pornófilmeket akart beszerezni azt csak külföldről, vagy „fű” alatt volt lehetséges. Nem volt nehéz úgy felnőni, hogy ne lássunk ilyen undorító dolgokat. Ma pont fordítva igaz. Nehéz úgy felnőni, hogy ne lássunk ilyen ocsmány dolgokat. Hiszen az interneten kattintgatva könnyen felnőtt tartalmú oldalon találhatjuk magunkat. És ha az a fiatal nincs felkészítve erre, nincs elmagyarázva neki, hogy ez nem jó nézegetni, akkor már meg is történik az amitől óvtuk, védtük gyermekünket. A kíváncsiság egy természetes dolog csak kell hogy legyen egy szűrő berendezés a gyerekben, hogy a kíváncsiságát mivel elégítse ki és mivel ne. Hát ezzel bizony ne! Következő bejegyzésemben folytatom az internet veszélyeivel...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése