2015. szeptember 16., szerda

Digitális lábnyom...

Lehet, hogy erre még nem is gondoltál, de bármerre is járunk, bármilyen netes szolgáltatás használunk, digitális lábnyomainkat örökre otthagyjuk a szervereken. Logok és fórumok, eltárol levelek és kommentek, bejegyzések és fiókok… Internetezésünk évei alatt annyi nyomot hagyunk magunk után, hogy a hálóról eltűnni lehetetlen. 

Ahogy egyre bölcsebbé válunk sok mindent máshogy látunk, gondolunk, sőt bizonyos múlt béli cselekedeteinket kifejezetten szégyenlünk. 
Ez így van a virtuális világban is, ahol a tinédzser korosztály a közösségi életét éli. Ha kipakolsz magadról mindenféle képeket, videókat a Facebookra, vigyázz, mert lehet, hogy egyszer még cikis helyzetbe kerülhetsz miatta. 
Képzeld el, hogy épp állás interjúra készülsz egy Multi céghez, és egy komoly, megbízható ember benyomását szeretnéd kelteni. Mikor a HR-es ügyintéző leellenőriz téged a Facebookon, ahová cenzúrázatlanul posztoltad ki a hétvégi bulikról a képeket, sőt még azt is leírtad, hogy hogy utáltad az előző főnöködet... Hát, lehet, hogy nem téged fognak választani... Életed párja sem feltétlen örül neki, ha a Facebookon egy egész fénykép album szerepel a régi barátnőidről. 

Nekünk szülőknek ez is a feladatunk, hogy a Facebook helyes használata során erre is felhívjuk gyermekünk figyelmét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése