2015. szeptember 15., kedd

Egyéb veszélyek az interneten, azaz nem minden az aminek látszik

Nem is gondolnánk (mi szülők akik esetleg nem használunk rendszeresen közösségi oldalakat) hogy milyen veszélyes ha valaki szóba elegyedik idegen emberekkel. Míg megtanítod a kamasz gyermekedet, hogy mikor közlekedik az utcán idegenekkel ne álljon szóba, de vajon azt tudja e, hogy mikor az interneten "közlekedik" akkor se tegye ezt meg? 
Ne legyünk naivak,  valóban rengeteg pedofil és rosszakaró ember leskelődik ártatlan gyerekekre a világ hálón. Ezek az emberek persze nem azt írják magukról, hogy: Hahó itt vagyok, egy kopaszodó, 50-es, pocakos ember vagyok, aki vágyom a tizenévesek társaságára!" Ha így lenne könnyű lenne a dolgunk. Egy teljesen más személyiséggel jelennek meg a világ hálón, szépnek, fiatalnak, vonzónak adják ki magukat, akivel szívesen áll szóba az áldozat.
Nekünk szülőknek a feladatunk és felelősségünk, hogy ezekre a veszélyekre felhívjuk a figyelmet.
Íme egy példa ami akár a te gyerekeddel is megtörténhet:

„Kinga az okos, jó tanuló, szófogadó gyerek egyik pillanatról a másikra változott meg. Elhanyagolta magát, alig érdekelte valami, ritkán járt el otthonról, leromlott a tanulmányi eredménye és minden szót harapófogóval kellett kihúzni belőle. A szülei először azt gondolták, hogy mindez a kamaszkor természetes velejárója, de amikor a lányuk már aludni sem tudott, nyomozni kezdtek. Kiderült, hogy Kinga összeakadt az interneten egy felnőtt férfival, aki eleinte csak barátkozott vele, de egy idő után már látni is akarta a lányt a web kamera segítségével, majd arra kérte Kingát, hogy vetkőzzön le és végezzen önkielégítést. Kinga ekkor már szerette volna megszakítani a kapcsolatot, de a férfi megfenyegette, hogy közzéteszi a beszélgetéseiket az iskola honlapján..."

Következő alkalommal a "digitális lábnyomról" fogok írni! Tarts velem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése